Kurikamõrvas kahtlustatav kinnitas seotust kuriteoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotorobot Snelli pargi kurikamõrvarist.
Fotorobot Snelli pargi kurikamõrvarist. Foto: Politsei

Snelli pargi kurikamõrvas kahtlustatav mees kinnitas antud ütlustega oma seotust kuriteoga, uurijatel pole andmeid, et mees oleks psüühiliselt ebastabiilne.

Põhja Prefektuuri prefekt Elmar Vaher ütles pressikonverentsil, et reedel Harju maakohtu loaga kuueks kuuks vahistatud 28-aastast Vjatšeslav on varem kriminaalkorras karistamata.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste sõnas, et kinnipeetav kinnitab oma ütlustega seotust kuriteoga. Ta lisas, et pole andmeid, et mees oleks psüühiliselt ebastabiilne.

Oma ohvreid Vjatšeslav ei tundnud ja tema motiivi on Vaheri sõnul esialgu keeruline selgitada, sest uurimine on alles pooleli.

Uurijatel ei ole andmeid, et Vjatšeslav oleks seotud ka tänavu märtsis toimunud kahe neiu rünnakuga, millel algul leiti sarnaseid jooni.

Kindlaid asitõendeid, mis mehe süüd kinnitavad, pressikonverentsil esile ei toodud, kuid nii Vaher kui Ülviste kinnitasid, et kurikalt saadud DNA oli suureks abiks.

Vjatšeslav peeti neljapäeval kinni Tallinnas «ajal, mil ta ei saanud vastupanu osutada». Reedel andis Harju maakohus loa tema vahi alla võtmiseks kuueks kuuks. Mees on teos ainus kahtlustatav ja kedagi teist kuriteos kahtlustamiseks alust pole.

28-aastast Vjatšeslavi kahtlustatakse mullu 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kahe naise kurikaga peksmises. Üks kannatanutest, 34-aastane EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Kriminaalasja menetletakse karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi järgi, mis näeb karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles