Lukas: Tallinn ründab populismiga kooliseaduse pühasid eesmärke

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tunnistas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Tallinna linnavalitsuse otsus ministeeriumi vastu kooliseadusega seoses kohtusse minna, on näide populismist.

Lukas lisas, et keskerakondliku linnavalitsuse käik on näide populismist ning ründab põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse «pühasid eesmärke».

Lukase sõnul on mitmed punktid linnavalitsuse kaebuses seotud eesmärkidega, mida seadusega ei hakata sellest sügisest üldse rakendama.

Haridusminister imestas, et ehkki temal on täna päevakavas kohtumised, mille teemaks on järgmise aasta riigieelarve, on Tallinna linnavalitsus juba selle arutlusel oleva eelarve põhjal kohtusse kaevanud.

«Kõigepealt oodakem ära ikkagi demokraatlik diskussioon sel teemal. Just sel põhjusel ei saa ma seda tõsiselt võtta,» sõnas Lukas.

Lukas avaldas arvamust, et linnavalitsuse käik on «müügimaksu rakendamisest tingitud rabelemise vili».

«See, et koolid on sellisesse ebastabiilsesse olukorda pandud kohtuvaidluse taustal on väga kahetsusväärne,» lisas Lukas ning tõi välja, et paljud kõne all olevad põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse punktid käsitlevad laste turvalisust koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles