IRL nõuab linnahalli arendamiseks konkursi korraldamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ikka on vaja kõiki nõukogude ajal püstitatud ehitisi säilitada, küsib Harri Kivilo.
Kas ikka on vaja kõiki nõukogude ajal püstitatud ehitisi säilitada, küsib Harri Kivilo. Foto: Liis Treimann

IRLi fraktsioon andis tänasel Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil menetlusse eelnõu, millega tahetakse tunnistada kehtetuks Tallinna linna ja Tallinn Entertainment LLC vahel sõlmitud linnahalli arenduslepingu projekt ja korraldada arendaja leidmiseks uus konkurss.



«IRLi eesmärk ei ole linnahalli arengu takistamine, küll aga linna jaoks prioriteetsele objektile väärika arendaja leidmine,» sõnas volikogu revisjonkomisjoni esimees Madis Kübar. «Praegune kokkulepe on linnale endale aga kahjulik, mistõttu ei jäänud IRLi fraktsioonil muud üle, kui seda kehtetuks tunnistav eelnõu menetlusse anda,» lisas ta.

Lisaks kokkuleppe ülesütlemisele kohustab eelnõu linna läbi viima konkursi, et leida linnahallile uus arendaja. Konkursi peamise kriteeriumina võetakse arvesse omakapitali mahu suurust investeeringus.

«Uue konkursi korraldamisega võib küll linnahalli valmimine paar aastat edasi lükkuda, kuid samas garanteeriks see linnahallile korraliku arendaja ning tagaks linna huvide säilimise. Linnahall on strateegilise tähtsusega objekt nii linnale kui ka linlastele, mistõttu peab linnale jääma otsustav sõna linnahalli arengu osas,» lausus Kübar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles