Tallinnas toimub tänavu korraga kaks jõuluturgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaat Raekoja platsil.
Jõululaat Raekoja platsil. Foto: Toomas Huik

Viimased üheksa aastat Raekoja platsil jõuluturgu korraldanud firma Event Masters ei võitnud uut konkurssi ning avab 19. novembril oma turu Rotermanni kvartalis. Samal ajal toimub aga tavapärane jõuluturg ikka Raekoja platsil.

Tallinna kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus ütles, et kuna Event Mastersi leping jõuluturu korraldamiseks lõppes tänavu, siis tuli korraldada uus konkurss, kus parima pakkumise tegi OÜ 5+ Capital. Seega täidab 27. novembrist kuni järgmise aasta 9. jaanuarini tavapärane jõuluturg terve Raekoja platsi.

Parbus mainis, et jõuluturu konkursi võitnud firma pakkus Event Mastersist paremaid tingimusi. Näiteks toob firma Raekoja platsile täiesti uued müügimajakesed. Vanad olid juba oma aja ära elanud.

Tallinna kesklinna vanema Aini Härmi sõnul oli võitnud konkursitöö väga heal tasemel. Jõuluturg saab sel aastal värske väljanägemise.

5+ Capitali esindaja Diana Harusoo kinnitas, et turu südameks jääb Eesti tähtsaim jõulupuu, mille ümber paigutatakse päikesekiirtena müügimajakesed. Ta lisas, et kaupmehed hakkavad pakkuma laias valikus käsitööd, kuuseehteid ja muud, millega jõuluajal lähedasi rõõmustada. Kohalikud toitlustajad valmistavad eestipäraseid jõulusööke verivorstist ja hapukapsast piparkookideni. Saab nautida ka jõulujooke.

Lapsi rõõmustavad turul jänkud, kitsekesed, lambatalled, ponid ja haned, keda saab toita. Talvetunnet lisavad külastajate silme all voolitud lumeskulptuurid.

Nädalavahetustel toimub kultuuriprogramm, mida sisustavad Eesti erinevate maakondade tantsu- ja laulurühmad. Kohal on loomulikult ka jõuluvana. Põdraema ja tema kaks sel aastal sündinud poega puhkavad päkapikumaja kõrval aedikus, kus lapsed saavad neid samblaga kostitada.

Jõuluturg Rotermannis avatakse 19.novembril, teatas jõuluturgu üheksa aastat korraldanud OÜ Jõululaat, mis on Event Mastersi just jõuluturu korraldamiseks moodustatud tütarfirma.

«Jõuluturu asukoht ei ole juhuslik – kuhu veel sobivad omavahel kokku juba tuttavaks saanud armsad jõulumajakesed, erakordne jõulukuusk ja haruldane Rotermanni kvartal kui arhitektuurne ime Tallinna linnapildis,» märgiti pressiteates.

«Nii kohalikke kui rahvusvahelisi arhitektuuriauhindu võitnud kvartal on parim koht linnakodanikele ja külalistele jõuluturu korraldamiseks, kus uus arhitektuur ja vanad traditsioonid sulanduvad ja vastanduvad sama-aegselt, luues koos muinasjutulise jõulumaailma.»

Rotermanni väljakut hakkavad ehtima ligikaudu 40 jõulumaja, kus pakutakse Eesti käsitööd, jõulukingiideid, söögi- ja joogipoolist ja nädalavahetustel ka meelelahutust.

Traditsiooniliselt jäävad jõuluturule jõuluvana, päkapikud, meelelahutusprogramm, talve- ja jõuluteemalised konkursid, kuuse ehtimise võistlus. Esmakordselt Eestis tuuakse kohale laulev-kuusepuu.

Jõuluturg avatakse 19.novembril ning on avatud kuni 9.jaanuarini iga päev kell 10– 19.

Briti mainekas päevaleht The Times reastas mullu 20 parimat jõuluturgu ning paigutas nende hulgas esikohale just Raekoja platsi turu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles