Tallinn kärpis ootamatult tänavust eelarvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tallinna haridusamet saatis eile õhtul kõigile lasteaedadele kirja, milles nõutakse tänavuse aastaeelarve järsku kärpimist.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra nõuab oma eile saadetud kirjas, et kõik linna asutused ja linnaosavalitsused jätaksid aastaeelarvest kulutamata kolm protsenti.

Selle juhise alusel tehtud kärbete järgi võttis haridusamet tänavusest eelarvest lasteaedadelt ära 20,6 miljonit krooni, huvihariduselt 2,5 miljonit ja koolidelt ligi 6 miljonit krooni. Haridusameti enda eelarvet vähendati 1,3 miljoni krooni võrra.

Niigi tohutu kokkuhoiusurve all olevad lasteaiad ei tea enam, kust kärpida. Nii rääkis Postimees.ee’le ühe lasteaia hoolekogu liige, et suured kulutused on lasteaial vaid küttele, laste söögile ja personalikuludele. «Kas tuleb välja keerata küte, jätta tegemata söök või saata õpetajad sundpuhkusele? Siis me ei saa lapsi lasteaeda saata või kui saadame, pole seal õpetajaid,» rääkis ta.

Paaniliseks teeb olukorra veel see, et eile õhtul lasteaedade juhatajatele saadud kirjas on antud korraldus esitada ametile asutuse eelarvevähenduste kohta info juba homme keskpäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles