Sõidujäneste püüdmisel panustab mupo nüüd ootamatusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletikontroll.
Piletikontroll. Foto: Mihkel Maripuu

Juba mitu päeva kontrollivad Tallinna ühissõidukites pileteid ka erariides mupo töötajad. Niisuguse tegevuse eesmärk on ootamatusele panustades tõhustada sõidujäneste tabamist.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik ei soovinud avalikustada, kuidas erariides kontrolörid täpselt tegutsevad, sest siis kaob ootamatuse efekt. Küll kinnitas ta, et iga niisugune piletikontrolör peab esitama pildiga ametitunnistuse, enne kui ta sõitjalt piletit küsima hakkab.

«Kui erariides kontrolör avastab sõidujänese, siis palub ta inimesel pilet osta,» selgitas Järvik. «Kui sõitja keeldub ostmast või ütleb, et tal pole raha, siis tõstetakse ta ühissõidukist maha ja alustatakse menetlust.»

Kuidas sõidujänes maha võetakse ning mismoodi menetlemine täpselt käib, seda ei olnud Järvik nõus ütlema. Küll mainis ta, et erariides kontrolörid võivad liikuda ringi üksi või mitmekesi. Samuti võidakse kasutada mitte mupo värvides sõidukeid.

Ta lisas, et erariides kontrolöride kasutamine ei ole eesmärk omaette. Mupo tahab lihtsalt vähendada nende sõitjate arvu, kes kontrolöride rohelist bussi nähes komposteerivad kiiresti pileti.

«Seda tahan ka rõhutada, et tegemist ei ole mingi kampaaniaga – nüüd jääbki nii, et kasutame nii vormi- kui erariides kontrolöre,» ütles Järvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles