Loomaaias oli teguderohke nädal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luitekassi pojad.
Luitekassi pojad. Foto: Inari Leiman

Kui tuuline ja jahenev ilm ei lase pikalt õues jalutada, tasub sisse astuda loomaaia troopikamajadesse. Seal võib hommikupoolikuti näha hullamas septembri alguses sündinud kolme luitekassi poega  ning enamasti isa kukil ratsutavad valgetupsmarmoseti pojad piiluvad juba julgemalt vanalooma seljakarvadest välja.

Lõppev nädal Tallinna loomaaias

Värvikirevad Jaapani karpkalad koid koliti talveks šimpansite piirdekraavist troopikamaja akvaariumi. Šimpansite siseekspositsiooni kõrval on välja pandud šimpansitüdrukute oma käega joonistatud piltide näitus.

Sügisese üllatuse tegid loomaaiale Taga-Kaspia uriaalid: 8. oktoobril sündis karja talleke, kes praegu kosub kenasti koos emaga soojas siseruumis.

Õnnekured viidi üle uutesse valminud kureaedikutesse Sise-Aasia ekspositsioonis. Pealt kaetud aedikutes pole enam vajadust kurgede tiivasulgi kärpida ning korraliku pulmatantsu sooritamise järel kooruvad suvel loodetavasti ka tibud.

Ka ilveste ekspositsioonis on muutusi: vana isailves kullimäe ilvesepuuridest pääses karumajja vanaduspuhkusele, karumajas istunud noor isailves kolis aga kullimäele kolme emailvese seltsi.

Vasakut esikäppa longanud isane amuuri leopardi kutsikas Hasan, kellele loomaaia veterinaarid laupäeval läbivaatuse korraldasid, tunneb end hulga paremini ja mürgeldab taas koos õega mööda puuri ringi.

Tšehhist luumurruga saabunud lakklambal võeti jäsemelt aparaat maha. Jalg on kenasti paranenud, kuid looma jälgitakse veel mõnda aega antiloobimajas, enne kui ta karja juurde lastakse.

Kaht emast kulaani valmistatakse ette transpordiks Tšehhi ja Saksamaale, neilt võeti vereproovid nakkushaiguste kontrolliks.

Kullimäe röövlinnud tegid läbi ussikuuri. Haabersti pensionäride klubi Keskpäev tuli kolmapäeval loomaaiale appi tammetõrusid ja puulehti koguma. Kogutud saak läheb toiduks ja allapanuks elevandimaja asukatele, suurtest londikandjatest kuni pisikeste närilisteni.

Omakorjatud tõrulaadungi toovad täna kohale Tallinna Liivalossi lasteaia lapsed. Vastutasuks saavad nad tammetõrud jõesea aedikusse laiali puistata, et loomal oleks tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles