Männiku harjutusväljaku naabrusse tuleb kalmistu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rist kalmistul.
Rist kalmistul. Foto: Toomas Huik

Vabariigi valitsuse poolt täna asutatud Männiku harjutusväljaku naabrusse peaks tulevikus kerkima Tallinna uus kalmistu, mille rajamisega on päri ka Saku vald.

Hauaplatside nappuse käes vaevlev Tallinn on juba aastaid uue kalmistu rajamist ajanud ning praeguseks on selle jaoks välja valitud ka ala Saku vallas Männiku tee ääres. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kalmistu ala vahetult kaitseministeeriumi käes oleva maa kõrval.

«Vald on kalmistu rajamisega igati nõus, kuid riigiga käivad veel läbirääkimised,» lausus ta. «Aga me arvestame igal juhul kalmistu rajamisega.»

Saku vallavanem Arvo Pärniste lausus, et kalmistu rajamiseks on praegu koostamisel detailplaneering ning selle lähteülesande juures olevas eskiisis on täpselt paika pandud ka uue surnuaia koht.

Tallinna poolt tulles jääb see Männiku teest paremale poole Männiku küla ja kaitseministeeriumi käes oleva ala vahele. Pärniste ütles, et uue laskevälja rajamine on tema jaoks üllatus.

Samas on kaitseministeeriumi käes suured maa-alad mõlemal pool Männiku teed ning suurem maatükk on Tallinna poolt vaadates just vasakul pool teed.

Tulevikus plaanib kaitseministeerium oma maal välja ehitada muuhulgas kaks lasketiiru, kaks laskevälja, ühe tankitõrje-laskevälja, käsigranaadi viskekoht ning lõhkamiskoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles