Korea ususekti üritus meelitas kohale täismaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kultuuripäevad Tallinnas.
Lõuna-Korea kultuuripäevad Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lõuna-Korea kultuuripäevade nime all reklaamitud ususekti üritus tõi laupäeval Tallinnas Rocca al Mare suurhalli täismaja.

Valdavalt oli usukuulutajaid uudistama tulnud vene keelt rääkivad eakamad inimesed, keda oli sedavõrd palju, et ürituse korraldajatel tuli hankida lisatoole. Kohaletulnutele esines pooletunnise kavaga ka laulja Dave Benton.

Lõuna-Korea Helsingis asuva saatkonna esindaja kinnitas BNSile, et laupäeval ja pühapäeval Tallinnas peetavad kultuuripäevad, mille puhul on tegu mitte ainuüksi kultuuri-, vaid ka usuüritusega, ei ole kuidagimoodi Lõuna-Korea valitsusega seotud. Ta avaldas lootust, et Eesti rahvale ei jää riigist seetõttu vale muljet.

Ürituse peaesinejat, pastor Jaerock Leed peetakse Aasia ühe ekstreemseima sekti Manmin juhiks ning tema kogudus on välja heidetud Korea Kristlikust Nõukogust.

Kultuuripäevadel toimuvatel seminaridel arutatakse ürituse kodulehekülje andmetel küsimusi, miks möödus majanduskriis Koreast, milline on pereväärtuste roll majanduslikult tugevas riigis ning millist rolli mängib kristlik kultuur kriisi lahendamises.

Ürituse kodulehe teatel toetavad kultuuripäevade korraldamist teiste seas Tallinna sotsiaaltöö keskus, Kristiine, Mustamäe ja Pirita linnaosa valitsus ning Maardu linn.

Üritusega keeldus end seostamast Eesti Kirikute Nõukogu, samuti loobus ettevõtmist toetamast Lasnamäe linnaosa valitsus. Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ütles pärast Lee tausta uurimist, et ükski linnaosa ei peaks promoma mingisugust ususekti.

Rocca al Mare suurhalli kodulehe andmetel korraldab üritust MTÜ 4Glory, mis on registreeritud tänavu mais Jevgeni Šijani ja Robert Krzysztof Kunicki nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles