Keskaegsed leiud toovad kunstiakadeemiale kaevamised

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia krundil toimunud arheoloogilised proovikaevamised olid paljulubavad.
Kunstiakadeemia krundil toimunud arheoloogilised proovikaevamised olid paljulubavad. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kunstiakadeemia uue maja ehitusplatsil avastati arheoloogiliste eeluuringute käigus kesk- ja varauusaegne kultuurkiht ning ehitiste jäänused ja ilmselt on tulemas arheoloogilised kaevamised.


Kunstiakadeemia krundi idapoolses osas on leitud eriaegsete kivihoonete vundamente, sealhulgas ka kuivmüürina – ilma mörti kasutamata laotud, palkhoonete jäänuseid ja üks ahjualus, kirjutas Õhtuleht.

Uuringute tulemusi arutanud Tallinna kultuuriväärtuste ameti juures tegutsev arheoloogia ekspertnõukogu leidis, et alal peab korraldama arheoloogilised väljakaevamised.

Nõukogu soovitas akadeemial leida vana peahoone projekt ja ehitusdokumentatsioon, et saada teavet omaaegsete keldrite ulatuse ja sügavuse kohta, millest tulenevalt on võimalik otsustada arheoloogiliste uuringute vajaduse ja mahu üle nimetatud alal, märkis linnaarheoloog Toomas Tamla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles