Tallinna Jaani kiriku remont sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirik.
Jaani kirik. Foto: Mihkel Maripuu

Jaani kiriku fassaadi remondi lõpetanud Tarrest Ehitus annab töö linnale ja linn kogudusele üle pühapäeval, 7. novembri jumalateenistusel.


«Võin täie kindlusega öelda, et 142 aastat vana Jaani kirik pole kunagi olnud nii ilus kui praegu,» kinnitas Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu. Tema sõnul pole selles kirikus kunagi nii põhjalikku remonti tehtud kui viimastel aastatel, vahendas Raepress.

«Remont on hõlmanud kõike, mis kirikus parandamist vajas – põrandast katuseni. Isegi vundamenti on tugevdatud,» lisas Tammsalu.

Jaani kiriku fassaadi värskendati ka kümmekond aastat tagasi, kuid siis oli tegu vaid ülevärvimisega. Nüüd aga koostas Niina Mäger algupärase välisilme taastamiseks spetsiaalse projekti, suur osa vanast krohvist eemaldati ning seinad krohviti ja värviti uuesti. Parandati katust, eemaldati vana värv ja ka katus värviti üle.

Jaani kiriku restaureerimisse on linnaeelarvest alates 2000. aastast investeeritud kokku 11 miljonit krooni: juurdeehituse ümberehituseks miljon krooni, orelite jaoks 1,8 miljonit, sisetöödeks neli miljonit ja välisviimistluse ja katuse remondiks neli miljonit krooni. Fassaadi remonti finantseeris linn 99 protsendi ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles