Harku vallavanem: maamaksu kaotamine ei ole populistlik otsus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku valla lipp.
Harku valla lipp. Foto: Wikimedia

Harku vald tahab juba järgmisel aastal vabastada valla elanikeregistrisse kantud inimesed maamaksust.


Vallavanem Kaupo Rätseppa sõnul rakendatakse maamaksuvabastus valla elanikeregistrisse kantud inimestele kuuluvale elamumaale, millel asub nende elukoht. «Ühesõnaga, maksuvabastus kehtib inimese kodualuse maa puhul,» lausus vallavanem.

Ta tunnistas samas, et oleks tahtnud plaanitavat maksuvabastust veel mõnda aega oma teada hoida, kuniks see on ka vallavolikogu heakskiidu saanud.

«Ei olekski tahtnud sellest enne rääkida, kui volikogu on nii-öelda i-le täpi peale pannud.
Aga ma usun, et see ettepanek läheb seal läbi. Pigem oleme seda ise edasi lükanud, sest me ei taha teha mingit valimiste-eelset populistlikku otsust. Tahame, et oleks kaalutletud otsus ja oleks täpselt teada, mida see endaga kaasa toob,» ütles Rätsepp.

Vallavanem ei tee sellest saladust, et selle otsusega loodab vald tegelikult tulu teenida. «Tahame teenida nende inimeste pealt, kes nagunii meie vallas elavad ja kasutavad meie infrastruktuuri. Neil pole vaja teha muud, kui ennast valla elanikeks registreerida. Lihtne arvutus näitab, et kui keskmine maamaks on 1200 krooni ja keskmine tulumaks on 12 000 krooni, siis on rahaline võit üsna suur,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles