Linn rajab Harju mäele 20. augusti väljaku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 20. augustiks paigaldati Harju mäele kaks lipumast, kus heisati nii Tallinna kui Eesti lipud.
Tänavu 20. augustiks paigaldati Harju mäele kaks lipumast, kus heisati nii Tallinna kui Eesti lipud. Foto: Toomas Huik

Tallinn teeb teoks tänavu suvel välja öeldud mõtte kujundada Harju mäel olev asfaltplats 20. augusti väljakuks.


Ablinnapea Taavi Aasa sõnul oli kommunaalametil ülesanne leida taasisesisvumispäeva äramärkimiseks sobiv koht ning tänasele linnavalitsuse istungile esitaski amet oma ettepaneku.

«Kui mõelda Tallinna kesklinna peale ja sellele, mis Vabaduse väljakut ümbritseb, siis praegune linnavalitsus on saanud korda Harju tänava ja Vabaduse väljaku. Sel pühapäeval on pidulik jumalateenistus Jaani kirikus, millega tähistatakse kiriku remondi lõppemist. Ka Sõpruse kino juurde on väga ilus skväär loodud,» rääkis Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et ainus korrastamist vajav koht selles piirkonnas ongi veel Harju mägi. «20. augustil said seal heisatud Tallinna ja Eesti lipud. Me oleme teinud ka ettepaneku, et vastavalt seadusele võiks seal olla Eesti riigilipu alalise heiskamise koht. Ja nii nagu me lubanud oleme, me selle ka ära teeme. Mis puudutab Vabaduse väljaku ümbrust, siis kõik see, mis on olnud linna teha, on tulevaks suveks tehtud,» lubas abilinnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles