Tallinna botaanikaaed avas renoveeritud kasvuhoonetekompleksi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Euroopa Liidu toel renoveeritud kasvuhoonete kompleks, mille renoveerimine algas juba 2008. aastal.


Projekti ligi 34 miljoni krooni suurusest kogumaksumusest moodustas välistoetus 27 miljonit krooni ehk ligi 80 protsenti, vahendas Raepress.

Tallinna Botaanikaaia kasvuhoonetel on potentsiaal kujuneda tunnustatud turismiobjektiks Ida- ja Põhja-Euroopas. Uus kasvuhoone on arhitektuurselt lahenduselt ainulaadne, tuhande kilomeetri raadiuses analoogset kasvuhoone­ekspositsiooni ei ole.

Kasvuhooned tagavad botaanikaaiale aastakümnete jooksul kogutud eksootiliste taimekollektsioonide säilimise ning külastajatele võimaluse tutvuda eri kliimavöötmete taimestikuga selle loomulikus koosluses. Ühtlasi paranevad võimalused teaduslikuks uurimistööks ning taimede paljundamiseks.

«Tänu EAS-i vahendusel Euroopa Regionaalarengu Fondist saadud rahalisele toetusele oli võimalik rekonstrueerida ka Tallinna botaanikaaia põhjapoolne kasvuhoone. Esialgu oli plaanis renoveerida ainult lõunapoolne kasvuhoone,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Kasvuhoonete avamisega seoses toimuvad koondnimetuse all «Sügise eest palmide alla» 3. - 6. novembrini mitmed meelelahutuslikud ja harivad tegevused. «Uutes kasvuhoonetes tagatud tingimused annavad taimedele võimaluse kasvada kiiresti nii suureks, et varsti on võimalik ilma pikka reisi ette võtmata tunda end kasvuhoones justkui nende taimede kasvukohas. See on meie pimedas ja külmas kliimas kindlasti väärtus omaette,» ütles botaanikaaia direktor Karmen Kähr.

Rohkem informatsiooni avanädala sündmuste kohta leiab Tallinna botaanikaaia kodulehelt uudiste rubriigist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles