IRL: Korea ususekti linnapoolne reklaamimine oli lubamatu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kristliku ususekti tasuta üritus tõi Saku suurhalli laupäeval rahvast täis.
Lõuna-Korea kristliku ususekti tasuta üritus tõi Saku suurhalli laupäeval rahvast täis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu liige Anneli Entson (IRL) andis volikogu menetlusse arupärimise, milles nõuab selgitusi linna rolli kohta ekstreemse Korea ususekti reklaamimises.


«On äärmiselt kummaline, et nädalavahetusel Eestis esinenud Korea ususekti propagandaüritust toetas ja reklaamis omalt poolt propagandistlikul eesmärgil ka Tallinna linn,» sõnas Entson.

«Mustamäe linnaosa elanikud said oma postkastidesse linnaosa vanema Lauri Laatsi poolt kutsed usuüritusele. Kutsetel lubati korraldada ka transport Saku Suurhalli. Paratamatult tekib küsimus, mis rahade eest linnaosavanem ennast kultuuripäevade taustal reklaamis ning kes lahkelt lubatud bussid kinni maksis,» imestas Entson.

Entson sõnas, et kahtlaste ususektide reklaamimise asemel peaks linn oma rahasid kasutama sihtotstarbelisemalt. «Mõttetute trükiste ja busside tellimise asemel peaks linn hoopis suunama rohkem vahendeid näiteks puudega laste transporditingimuste paremaks korraldamiseks,» leidis ta.

Tallinn peab Entsoni sõnul tõsisemalt kaaluma, mis kriteeriumite alusel ja milliseid üritusi toetatakse, kuna vastasel korral kaotab linn oma tõsiseltvõetavuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles