Tanklakrundi omanik: tahame linnaruumi korrastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisitankla hakkaks sellisena välja nägema.
Pisitankla hakkaks sellisena välja nägema. Foto: Pellet Invest

Sakala ja Süda tänava nurgakrundi omanikfirma Pellet Invest esindaja Martin Hiire sõnul ei ole see koht praegu eriti kena väljanägemisega ning ka autojuhid ei tunne suurt huvi seal parkimise vastu, mistõttu olekski mõistlik rajada sinna euroopalik pisitankla ning niimoodi sealne linnaruum korrastada.

Hiir mainis, et nurgakrundile kohviku- või kontorihoone ehitamise huvilisi ei ole maaomanikud senini leidnud, küll tuli aga üks Eesti firma välja huvitava ideega rajada sinna pisike ja nägus bensiinijaam, milliseid on Euroopa linnade kesklinna piirkondades küllaga.

«Sellised pisitanklad on end tänu oma väikestele mõõtmetele, pea olematule ohufaktorile, suurepärasele kasutusmugavusele ning huvitavale ja nägusale disainile üle Euroopa, seal hulgas ka Skandinaaviamaades heast küljest näidanud,» ütles Hiir.

Ta lisas, et esialgu tundus niisuguse tankla mõte osale linnametnikele võõras ja imelik, kuid lähemal vaatlusel jõuti üsna üksmeelselt otsusele, et väike ja armas bensiinijaam koos mõne parkimiskoha ja haljastusega teeb Süda ja Sakala tänava nurga oluliselt nägusamaks. Samuti lisab kavandatav rajatis asukohale praktilist väärtust.

Hiire sõnul on krundiomanikud läbi rääkinud ka lähinaabritega ning need on tankla projektiga nõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles