Nõmme tunnustusauhinna sai koduloohuviliste koda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Koduloohuviliste Koda koondab mehi erinevatelt elualadelt, keda lisaks sõprusele ühendab ka huvi Nõmme ajaloo vastu.
Nõmme Koduloohuviliste Koda koondab mehi erinevatelt elualadelt, keda lisaks sõprusele ühendab ka huvi Nõmme ajaloo vastu. Foto: Erkki Vaader

Tänavuse Nõmme tunnustusauhinna «Nõmme aasta tegu» pälvis Nõmme Koduloohuviliste Koda Nõmme kultuuripärandi väärtustamise ja taastamise eest.


Linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on Nikolai von Glehni pärandi ja Nõmme ajaloo väärtustamine ka üks linnaosa prioriteete. «Nõmme Koduloohuviliste Koja näol on linnaosal liitlane, kellega üheskoos on juba praegu palju häid ideid ellu viidud,» kinnitas linnaosavanem.

Nõmme Koduloohuviliste Koda koondab mehi erinevatelt elualadelt, keda lisaks sõprusele ühendab ka huvi Nõmme ajaloo vastu. Koja juhatuse liige Toomas Kleesment meenutas, et esialgu käidi tutvumas Nõmme ajalooliste ja arhitektuuriliste väärtustega. «2005. aasta oktoobris organiseerisid Mart Mardisalu ja Marko Kadanik ringkäigu Nõmmel, käisime Leho Lõhmuse raamat «Nõmme vanadel fotodel» näpu vahel linnaosaga tutvumas ja vaatasime, mida ja kui palju on toonastest majadest praegu säilinud. Mittetulundusühinguks formeeruti 2006. aasta sügisel,» rääkis Kleesment Nõmme Sõnumitele.

Koduloohuviliste koja eesmärgiks on väärtustada Nõmme ajalugu ning nende senised ettevõtmised on ka laiemat kõlapinda ja tähelepanu pälvinud. Neli aastat tagasi avati koja eestvõttel Nõmme rajaja Nikolai von Glehni sünnikodus Jälgimäe mõisas mälestustahvel. Kaks aastat tagasi taastati Glehni rahulas marmorrist. Tänavu kingiti Nõmme tuletõrje 100. aastapäevaks pritsimajale tuulelipp, eelmisel kuul aga kaevati välja ja parandati Glehni krokodilli esialgne pea.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles