Euro tulek tegi uisutamise Tallinnas veidi odavamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava liuvälja hinnakiri.
Harju tänava liuvälja hinnakiri. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel pühapäeval Harju tänaval jälle avatud liuvälja hinnakirjas ilutsevad kummalised hinnad, nagu näiteks 34,40 ja 54,80 krooni. Põhjus on selles, et liuvälja pidav firma Jeti Jäähall arvestas 1. jaanuarist käibele tuleva euroga ning tänavused hinnad on seetõttu ka eelmise aasta omadest natuke madalamad.

Sooduspilet, mille saavad vastava dokumendi ettenäitamisel osta 4 - 15-aastased lapsed või pensionärid, maksab Harju tänava liuväljal esmaspäevast neljapäevani 34,40 krooni ehk 2,2 eurot. Täispileti maksumus on 54,80 krooni ehk 3,5 eurot. Reedest pühapäevani saab sooduspileti kätte 39,10 krooni ehk 2,5 euroga.

Harju tänava liuväljalt öeldi Postimees.ee`le, et kroonides veidi kummalise väärtusega hinnad kehtestati just seepärast, et eurodes oleks pileti maksumus võimalikult ümmargune arv. Võrreldes eelmise aastaga on pilet tänavu küll ümardamise tõttu veidi odavam, kuid vahe jääb vaid mõnekümne sendi piiresse.

Harju tänava liuväli avati 14. novembril ning on igal nädalapäeval avatud kella 10 – 22. Koolid saavad liuvälja tasuta kasutada esmaspäevast reedeni kella 10 - 17, kuid selleks tuleb eelnevalt aeg kinni panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles