IRL soovib Tallinnasse Ronald Reagani parki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald Reagan
Ronald Reagan Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu välispoliitika nõukogu liikmed edastasid välisminister Urmas Paetile ettepaneku, et Tallinnas Lembitu tänava ääres asuv park nimetataks Ronald Reagani pargiks.

Tunne Kelam, Mart Laar, Jüri Luik ja Marko Mihkelson juhtisid Paeti tähelepanu faktile, et 6. veebruaril 2011. aastal tähistatakse USA endise presidendi Ronald Reagani 100. sünniaastapäeva ja selle tähtpäeva raames toimuvad suurejoonelised üritused nii USAs kui mujal maailmas.

IRLi kõneisikute hinnangul aitas Ronald Reagani tegevus kaasa Nõukogude impeeriumi lagunemisele ja kõigi kolme Balti riigi vabanemisele raudse eesriide tagant. Samas on Regani rollist kahetsusväärselt vähe räägitud.

«Suurmehe sajas sünniaastapäev on hea võimalus väljendada Eesti lugupidamist ja tänu, andes Ronald Reagani nime mõnele Tallinna kesklinna pargile, väljakule või tänavale,» tegid nad ettepaneku.

IRLi välispoliitika nõukogu liikmete hinnangul oleks sobivaks kohaks Lembitu tänava ääres asuv park, mis on välisministeeriimi taga. Laari, Kelami, Luige ja Mihkelsoni arvates tuleks park nimetada R. Reagani pargiks.

«See välisministeeriumi ja USA saatkonna vahetus läheduses asuv paik annab võimaluse püstitada sinna tulevikus vastav mälestusmärk,» lisasid nad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles