Tallinn laiendab projekti «Hoovid korda» võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoovide korrastamiseks ja mänguväljakute rajamiseks saab ka tänavu toetust taotleda.
Hoovide korrastamiseks ja mänguväljakute rajamiseks saab ka tänavu toetust taotleda. Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalametis on valminud määruse eelnõu, millega sätestatakse hoovide kordategemise toetuste suurused eurodes ja lisatakse toetatavate tegevuste loetellu turvakaamerate paigaldamine korteriühistu hoovialadele ning hoovides asuvate abihoonete lammutamine või rekonstrueerimine.

«Mitmed korteriühistud pöördusid meie poole palvega lubada turvakaamerate paigaldamist korteriühistu hoovialadele ning hoovides asuvate abihoonete rekonstrueerimist või lammutamist,» ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. «Nüüd tehakse vastavad täiendused  toetatavate tegevuste loetelus.»

Boroditši sõnul on videovalvega hoovides võimalik jälgida parkimiskorrast kinnipidamist ja vältida teiste elamute autode parkimist ühistu rajatud parklas ning korrale kutsuda haljasalale parkijaid, valvata väravaid ja tõkkepuid, mis sageli katki sõidetakse. Kuna tänapäeval toimib enamikes kortermajades internet, on videovalve paigaldamine suhteliselt lihtne. Eriti tõhus peaks videovalve olema niinimetatud graffitikunstnike ohjeldamiseks ja tabamiseks ning elamute ümbruse turvalisuse tagamiseks.

Oluline muudatus on ka see, et nüüd toetab linn hoovide korrastamise raames vanade ja lagunenud hooviehitiste lammutamist. Hoovide heakorrastamisel saavad tihti takistuseks ning rikuvad hoovi üldmuljet just lagunenud abihooned, mida korteriühistu sooviks kas rekonstrueerida või hoopis lammutada ning rajada nende asemele kas parkla või haljasala.

Projekti «Hoovid korda» täiendatud määruse  järgi on alates 201. aasta jaanuarist ühekordse toetuse suurus 15 980 eurot aastas ning kolmel järjestikusel aastal kokku 39 950 eurot.
Määruse uus redaktsioon jõustub järgmise aasta 1.jaanuaril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles