Algas Lasnamäe linnaosavalitsuse hoone ehitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavalitsuse tulevane hoone Pae pargis.
Lasnamäe linnaosavalitsuse tulevane hoone Pae pargis. Foto: Raivo Puusepp

Esmaspäeval võisid mööda Laagna teed ehk Lasnamäe kanalit sõitjad näha, kuidas Pae pargis müttasid mingid puurimismasinad ning eile olid kohapeal askeldamas ka ekskavaatorid.

Lasnamäe linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu mainis, et linnaosavalitsuse uue maja ehituse ettevalmistustööd algasid tõesti Pae pargis esmaspäeval pärast ehitusloa saamist. Hoone peab valmima järgimise aasta augustis.

Karu sõnul on uus maja piisavalt suur, nii et sinna mahuvad ära kõik Lasnamäe linnaosavalitsuse ametnikud. Hoone paneb püsti Merko Ehitus ning hakkab ruume linnaosavalitsusele rentima. Üürihind on praegu alles läbirääkimiste küsimus, mistõttu täpset summat ei osanud Karu veel öelda. Pinda on uues kolmekorruselises hoones kokku 2400 ruutmeetrit.

Kui Merko Pae pargi ala arendamise konkursi võitis, siis üks tingimus oligi see, et firma peab Lasnamäe linnaosavalitsusele sinna uue kodu ehitama.

Hoone projekteerinud arhitekt Raivo Puusepp kinnitas, et maja on lihtne ja praktiline. Tema kui arhitekti ees seisis ülesanne projekteerida hoone, kus nii linnaosavalitsuse külastajatel kui seal töötavatel ametnikel oleks mugav ja hea olla. Ta lisas, et veel kinnisvara buumiajal oli plaanis ehitada maja palju suuremana, aga nüüd on mahud kokku tõmmatud.

«Maja tuleb lihtne ja lakooniline, nagu praegusele ajale omane,» ütles Puusepp. «Tegemist on ikka teenust pakkuva asutusega.»

Linnaosavalitsuse uue maja ümber laiuva Pae pargi teise osa ehitustööd jõudsid lõpule novembris. Karu sõnul jääb teha veel kolmas etapp ning seejärel on park täiesti valmis. Viimase osa rajamisega alustatakse järgmise aasta kevadel või suve algul pärast projekti valmimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles