Varisema hakanud maja elanikud said koju tagasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtul varises Ravi tänaval kokku ühe puitmaja tulemüür.
Teisipäeva õhtul varises Ravi tänaval kokku ühe puitmaja tulemüür. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas Ravi tänaval ehitustööde tõttu varisema hakanud maja elanikud pääsesid täna koju tagasi.


Eile varises kokku Ravi 11a elamu tulemüür ja sai kannatada otsasein. Naaberkrundile elamut ehitav Skanska EMV pakkus kodudest evakueeritud majaelanikele võimalust ööbida hotellis.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul linnaametnike abi ei vajatud. «Meie sotsiaaltöötaja oli hilisõhtuni seal juhuks, kui keegi majaelanikest peaks vajama ööbimiskohta, kuid tema abi ei läinud tarvis, sest ehitaja hoolitses ise kõige eest,» rääkis Parbus.

Skanska EMV kommunikatsioonijuhi Kristi Saaremetsa sõnul pakkus ettevõte kõigile majaelanikele võimalust nende kulul hotellis ööbida, kuid seda kasutas vaid üks inimene.

Meie majutasime hotelli ühe inimese, kes seda soovis. Üks perekond leidis endale ise öömaja ja teised me saime majutada sama maja teistesse korteritesse. Täna kella kahe ajal vaadati veelkord üle need korterid, mis jäävad vastu varisenud tulemüüri. Kuna majasein on toestatud ja mingit ohtu ei ole, siis võisid kõik elanikud koju tagasi pöörduda,» lausus Saaremets.

Linnaplaneerimise Ameti ehituskontrolli osakonna peaspetsialisti Mart Popsi sõnul käisid ka nemad kohapeal olukorda kontrollimas, kuid asja uurimisega tegeleb praegu Tehnilise Järelevalve Amet (TJA), kelle ülesanne on sedalaadi juhtumite asjaolude uurimine.

Praegu olevat maja puitsein toestatud ja mingit varisemisohtu enam ei ole. Maha varisenud tulemüür jättis lahti ka hoone pööningu ühe otsa. Saaremetsa sõnul seal puitseina polnudki ning seetõttu seda esialgu taastama ei hakata. «Me kindlustasime selle esialgu nii palju, et sealtkaudu hoonesse ilmastikuolude tõttu niiskust ei satuks, aga tulemüür sealt seina lahti ei tõmmanud,» lausus kommunikatsioonijuht. Igasuguste muude tööde teostamine otsustatakse tema sõnul pärast ekspertiisi lõppu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles