Muinsuskaitsjad on Nõmme turuhoone taastamistöödega rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme taastatud turuhoone paar päeva enne avamist.
Nõmme taastatud turuhoone paar päeva enne avamist. Foto: Nõmme Linnaosa valitsus

Laupäeval kell 11 taasavatakse Nõmme ajalooline turuhoone. Viimastel päevadel tehakse veel väiksemaid viimistlustöid ning kauplejad valmistavad ette oma müügikohti. Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on muinsuskaitsjad hoone taastamistöödega rahul.

Nõmme turuhoone hävis täielikult 29. aprillil toimunud tulekahju tagajärjel. Hoone taastamistööd läksid maksma veidi üle nelja miljoni krooni.
 
«Laupäeval avatav hoone taastati arhitekt Robert Natuse 1930. aastal valminud projekti järgi. Väliselt näeb maja välja endine, kuid sisemus on saanud uue ilme. Interjööris on kasutatud kaasaegseid viimistlusmaterjale ning maja vastab uutele hoonetele kehtestatud tuletõrjenõuetele,» selgitas Vakra.
 
Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna spetsialisti Oliver Orro hinnangul on hoone üsna õnnestunult taastatud ja väliselt peaaegu endine.

«Võib-olla mõne pisidetaili oleks saanud elegantsemalt lahendada, kuid proportsioonid on paigas ning kokkuvõttes võib tulemust hinnata hindele viis väikese miinusega,» ütles Orro. «Sees on aru saada, et tegemist on koopiaga, et midagi on juhtunud, kuid seda ei pea kindlasti häbenema, see pole võltsajalugu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles