Nõmmel taasavati turuhoone

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaar sisseoste tegemas.
Savisaar sisseoste tegemas. Foto: Peeter Langovits

Täna taasavati Tallinnas Nõmmel turuhoone, mis tuli taastada kevadel toimunud põlengu tõttu.

«Nii kaua oli turuhoone taastamist oodatud, ent oma taastatud endises hiilguses püsis ta vaid napilt pool aastat,» meenutas linnapea Edgar Savisaar 29. aprilli, mil taastatud ja alles mullu sügisel avatud turuhoone maani maha põles. «Selle kurva sündmuse taustal oli siiski midagi ka positiivset. Saime teada, kuivõrd oluline on tegelikult Nõmme turg nii nõmmelaste endi kui ka paljude teiste jaoks. Üllatavalt suur hulk oli neid, kes pakkusid oma abi turuhoone taastamisel,» lisas ta.

Hoone taastamistööd läksid maksma veidi üle nelja miljoni krooni. Turuhoone taastati arhitekt Robert Natuse 1930. aastal valminud projekti järgi. Väliselt näeb hoone välja endine, kuid maja sisemus on saanud uue ilme.

Turuhoone avamisel esinesid Nõmme muusikakooli brassansambel ja Nõmme kultuurikeskuse pillikoor .

Turuhoones hakatakse müüma eestimaist toidukaupa, nagu enne põlengutki: puu-, juur- ja aedvili, hoidised, liha- ja piimatooted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles