Galerii: lumehangede ja jääpurikate hooaeg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnas liikujal peavad silmad korraga mitmes kohas olema, sest jälle on käes aeg, kus jalge all on jää või saapasse tikkuv lumi, pea kohal aga ripuvad ohtlikud jääpurikad.


Kui kõnniteed on esmaspäeva lõuna ajal enam-vähem puhtad, siis kõrgete kesklinnamajade räästast rippuvatest jääpurikatest vabanemine pole nii lihtne ning purikate eest hoiatavaid latte ja linte on näha Viru tänaval, Narva maanteel ja mujalgi.

Aedvilja tänaval on jalakäijal valida, kas ta liigub kitsal kõnniteel, kuhu pandud tõkked hoiatavad üle katuseääre piiluva lumelaama eest või sumbata sõiduteed katvas paksus lumepudrus.

Pirital Lükati silla lähedal töötab esmaspäeval lumekahur. Kas tõesti on kellegi arvates lund veel vähe või? Tegelikult on asi selles, et külmumata maale sadanud lumi korraliku suusaraja tegemiseks ei sobi ning seetõttu tehaksegi radade põhjade jaoks kahuriga kvaliteetlund juurde.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles