Linnavalitsus võttis vastu TOPi ala planeeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOP.
Pirita TOP. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustas võtta vastu Regati pst 1/3/5 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis loob eeldused purjespordikeskuse ala arendamiseks.


Detailplaneering hõlmab 42,48 hektari suuruse maa-ala. Planeeringualale on plaanis juurde ehitada 42 065 ruutmeetrit äripindu ja 35 135 ruutmeetrit elamispindu, vahendas Raepress. Detailplaneeringu koostas OÜ R-Konsult.

Muuhulgas annab detailplaneering võimaluse rajada mere äärde, suuremas osas mere täitmise arvel moodustatavale krundile veekeskus ning TOPi hoonetes kesklinna poole jäävale alale kuni kolmekorruselised korterelamud.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul läbib planeering enne kehtestamist veel avaliku arutelu protsessi, kus kõik saavad oma sõna sekka öelda.

Planeering algatati tema sõnul väga ammu ja see seisis vahepeal pikka aega erinevatel põhjustel. Üks põhjus oli kindlasti see, et kuna Pirita linnaosal ei olnud üldplaneeringut, siis oli selle detailplaneeringu ümber väga palju spekulatsioone. Aga kuna Pirita üldplaneering on nüüd valmis, siis toimus detailplaneeringu menetlus kooskõlas üldplaneeringuga ja sellisel kujul ta täna linnavalitsuse istungil ka vastu võeti,» kinnitas Aas.

Ta lisas, et TOPi planeeringus on üks erinevus üldplaneeringust ja see puudutab veekeskust, mille rajamist polnud võimalik üldplaneeringus ette näha.

«Loodan, et arutelu planeeringu ümber tuleb elav, aga teiselt poolt tahaks ükskord jõuda ka planeeringu kehtestamiseni, sest see näeb ette kaitsealuse objekti rekonstrueerimist. Sinna nähakse ette ka täiendavad ehitusmahud, aga need on kõik üldplaneeringuga kooskõlas,» ütles abilinnapea.

Detailplaneering näeb ette ka olümpiapurjespordikeskuse hoonetekompleksi restaureerimise, renoveerimise ja laiendamise.

Olümpiapurjespordikeskuse kinnistul paiknevad jahisadam, kaubandus-, büroo- ja äriruumid, hotell, tervisekeskus koos ujula ja spordisaaliga, restoran, kohvikud ja ellingud. Keskus on tunnistatud arhitektuurimälestiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles