Savisaar tõstis ekslinnapeadele makstavat toetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar volikogu kõnepuldis.
Linnapea Edgar Savisaar volikogu kõnepuldis. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavolikogu otsustas täna, et uuest aastast on mittetöötavatele ekslinnapeadele makstava igakuise toetuse suuruseks 550 eurot.


Eelnõud volikogus tutvustanud linnapea Edgar Savisaar rääkis kõnepuldis toetuse määra muutmisest seoses euro kasutusele võtmisega. «Eurole ülemineku üldiste põhimõtete kohaselt ümardatakse toetuste määrad toetuste saajatele soodsamas suunas ning arvestades Tallinna linnapeade panust linnaelu korraldamisel ja kohaliku omavalitsusüksuse juhtimisel jätkatakse endistele mittetöötavatele linnapeadele Kallionile, Lumile ja Norakule igakuise toetuse maksmist 550 eurot kuus,» rääkis Savisaar.

Linnapea jättis delikaatselt märkimata, et lisaks eurodesse ümberarvestamisele tõuseb ekslinnapeadele makstava toetuse suurus rohkem kui 600 krooni ehk 40 euro võrra kuus.

Pärast volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri vastavasisulist küsimust tunnistas Savisaar: «See oli minu ettepanek – tõsta nendele määratud toetuse summat 40 euro võrra.»

1996. aastal määrati selle toetuse suuruseks 4000 krooni kuus. Alates 2008. aastast on endistele Tallinna linnapeadele Ivar Kallionile, Harri Lumile ja Albert Norakule igakuiselt makstava toetuse suuruseks 8000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles