Heategevuskontsert kogub raha Okasroosikese lossi renoveerimiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okasroosikese loss.
Okasroosikese loss. Foto: VHK

Järgmisel esmaspäeval, 13. detsembril toimub Vanalinna Hariduskolleegiumi eestvedamisel Lauluväljaku klaassaalis heategevuslik kontsert «Meie pärand».


Koostöös UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni ja Eesti Muinsuskaitse Seltsiga plaanib VHK MTÜ Miikaeli Ühendus asutada fondi, millega soovitakse anda panus lagunevate unikaalsete hoonete renoveerimiseks vanalinnas. Fondi esimeseks toetuse saajaks oleks Uuel tänaval asuv Okasroosikese loss.

Kontserdi üks algatajaid Jaak Johanson tõdes, et praeguseks on unikaalse atmosfääriga Tallinna vanalinn oma kodanikest üsna võõrandunud. Oluline on aga vanalinn taaselustada ja kättesaadavaks teha omadele, eriti noortele.

«Kultuuripärand ei väärtustu pärandina, kui pole pärijaid, kes seda oskavad väärtuseks pidada. Meie eesmärk ei ole mitte ainult tühjalt seisvaid ajaloolisi hooneid korrastada, vaid täita need ka ajaloolisse konteksti sobiva tegevusega, mis seoks kasvavaid põlvkondi eelmistega,» sõnas Johanson.

Heategevuslikul kontserdil esinevad Vanalinna Muusikamaja Tütarlastekoor, Tõnis Mägi, Riho Sibul, õde-vennad Johansonid, Linnateatri ansambel, Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane, Ühe Õhtu Kvartett, VHK gümnaasiumi kammerkoor, vilistlaste kammerkoor HUIK!, õpetajate ja lapsevanemate kammerorkester, Muusikakooli viiuliansambel (koos vanematega), kitarriansambel jt.

Tänavu 19. augustil andis Tallinna kesklinna valitsus VHK-le huvihariduse jaoks tasuta kasutamiseks ruumid Uus 19/Vene 28 hoones, mida rahvas tunneb ka «Okasroosikese lossi» nime all, aga juba septembris öeldi leping üles ning VHK-l kästi ruumid 19. detsembriks vabastada.

Novembri alguses teatas linnapea Edgar Savisaar raadio Kuku saates «Linnatund», et Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakool tegutses Okasroosikese lossis sisuliselt omavoliliselt ning koolil pole mingit põhjust loota, et selline olukord jääbki kestma.

Novembri lõpus võttis Tallinna koalitsiooninõukogu avalikkuse survel vastu otsuse, et VHK võib edaspidigi Okasroosikese lossi ruume kasutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles