Siseministeerium ja Tallinn rajavad tuletõrjemuuseumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjemuuseumi ekspositsioon.
Tuletõrjemuuseumi ekspositsioon. Foto: Peeter Langovits

Siseministeerium plaanib koos Tallinna linnaga asutada sihtasutuse «Eesti Tuletõrjemuuseum», mis võtaks üle likvideerimisel oleva Eesti Siseturvalisuse Muuseumi varad.


Siseturvalisuse muuseum on omakorda riigimuuseumi «Eesti Tuletõrjemuuseum» õigusjärglane. «Arvestades asjaolu, et 85 protsenti muuseumi kollektsioonist kajastab Tallinna tuletõrje arengut, oleme veendunud sünergia võimalikkuses tuletõrjemuuseumi tegevuse arendamisel Tallinna ja siseministeeriumi poolt ühiselt,» leiab siseminister Marko Pomerants oma kirjas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele.

Tuletõrjemuuseumi asukohaks on Raua tn 2 asuv päästeameti hoone, kus on kavas siseministeeriumi toel välja arendada täiendavad näitusepinnad maja tornis ja keldris. Praegu on muuseumi kogudes kokku 20 884 eset.

Minister teeb linnale ettepaneku veel enne aasta lõppu muuseumi rajamiseks läbirääkimisi pidada ning positiivsete tulemuste korral ühiste kavatsuste lepe allkirjastada.

Eesti Siseturvalisuse Muuseumi käsutuses on praegu Tallinnas ja Sakus, kus hoitakse ajaloolist tuletõrjetehnikat, üle 800 ruutmeetri pinda. Muuseumil on fotokartoteek ja negatiivide kogu, raamatukogu 461 köitega, filmoteek 67 lühifilmiga, fonoteek 44 lindiga (kokku 69 tundi), tuletõrjeorganisatsioonide ja asutuste kroonikad (84 köidet) ning teaduslikud abimaterjalid. Ajalooliste esemete kogus on 3042 eset, dokumentide kogus 6382 eset ja fotokogus 11 460 eset. Tänavu on muuseumis käinud üle 5000 külastaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles