Lumetorm tekitas Harjumaa teedel üliraske olukorra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna ringtee on liiklusele läbipääsmatu Jüri ringist Tartu maanteel kuni Luige ristmikuni, samuti on liikluseks suletud Kostivere ja Raasiku vaheline teelõik.


Teeolud on eile pärastlõunal alanud lumetormi tõttu ülirasked kogu Harjumaal, teatas Põhja-Eesti Päästekeskus. Kõrvalteede lahtilükkamine võib maanteeameti hinnangul võtta aega kuni 48 tundi.

Möödunud ööpäeva jooksul oli Põhja-Eesti Päästekeskuse päästjatel Harjumaal 60 väljakutset, neist 48 loodusjõududest põhjustatud. Peamiselt oli tegu teadetega lumme kinni jäänud autodest, suur osa neist tuli Jõelähtme ja Raasiku vallast.

Päästjad aitasid lumest välja kümneid sõiduautosid, sh 26 reisijaga bussi. Raasiku-Kostivere teel kinni jäänud sõiduautodest päästeti Kehra komando Bandvageni abil 18 inimest. Neist viis paigutati koostöös Raasiku vallavalitsusega ööbima Raasiku lasteaeda.
Kolmeteistkümnel korral käisid päästjad Harjumaal eemaldamas teele kukkunud puid.

Tallinnas oli väljakutseid kakskümmend kuus. Eile kell 19.26 kõrvaldasid Lilleküla komando päästjad ohtlikult rippuva reklaamplakati Tammsaare ja Mustamäe tee ristmikul ja kell 20.25 said Pirita komando päästjad kustutatud garaaži kõrval põlenud puuriida Bornhöhe teel. Kell 20.07 teatati häirekeskusele, et Õismäe teel on viiekordse maja juures tellingud kukkunud kaheksale sõiduautole. Nõmme komando päästjad tagasid sündmuskoha ohutuse ja koristasid tellingutükke.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles