Endise politseimaja asemele kerkib maksuameti peahoone

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal OÜ eskiis tulevasest maksu- ja tolliameti majast Lubja tänaval.
Arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal OÜ eskiis tulevasest maksu- ja tolliameti majast Lubja tänaval. Foto: Luhse ja Tuhal OÜ

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Lubja tänav 4 kinnistu detailplaneeringu koostamise, mis lubaks Riigi Kinnisvaral rajada endise politseimaja asemele kuni kaheksakorruselise büroohoone.

Varem kinnistul olnud neljakorruseline politseijaoskonna maja lammutati eelmise aasta lõpus ning Riigi Kinnisvara AS kavatseb selle asemele rajada kaheksakorruselise büroohoone maksu- ja tolliametile.

Parkimiskohtade vajaduse katmiseks kavandatakse hoonele ka kolm maa-alust korrust ning liiklusohutuse suurendamiseks on tehtud ettepanek kavandada Lubja ja J. Vilmsi tänavate ringristmik.

Vaate säilitamiseks vanalinnale määratakse hoone kõrguseks merepinnast 50 meetrit ning maja peasissekäik tuleb J. Vilmsi tänava sihile.

Linnaruumi korrastamiseks planeeritakse hoone Lubja tänavaga paralleelsena ning see kavandatakse nelja- ja kaheksakorruselistest osadest koosnevana. Sobitamaks maja Lasnamäe nõlva rohelisse vööndisse on ette nähtud hoone tugevalt liigendada.

Pärast algatamist korraldab kesklinna valitsus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks avaliku arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles