Galerii: Kostivere lähedal on 11 autot lumevangis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Raasiku-Kostivere teel on neljapäeva õhtust saadik lumevangis veel 11 autot.


Seitse sõidukit on ühes grupis koos ja pisut kaugemal on veel neli autot. Teiste seas on lumes kinni ka üks lumesahk ning Eesti Posti väikekaubik.

Olukorda pildistamas käinud Postimehe fotograafi Raigo Pajula sõnul sõitsid pärast kella 14 sinnapoole suur sahaga ratastraktor ja üks laadur, kuid vaevalt õnnestub neil tee läbitavaks muuta, sest lumme kinni jäänud sõidukite omanikud ei ole oma autode juurde tagasi tulnud.

Isegi, kui teehooldusmasinatel õnnestub autod lumest välja kaevata, jääb tee ikkagi suletuks niikauaks, kui omanikud oma autod ära viivad. Täna lõuna ajal oli seal kohal ainult ühe auto juht.

Äsja teatas Pajula, et temagi sõtis samal teel oma hooletuse tõttu kraavi ja istub teistest hädalistest mõne kilomeetri kaugusel lumevangis.

Veidi hiljem saabus fotograafile appi üks traktor. Autot välja tõmmata ei õnnestunud, sest kaks kaasas olnud köit purunesid. «Aga anti lootust, et kui paari kilomeetri kaugusel oleva teesaha kraavist välja saab, siis sealt saab tugevamad köied, millega mind ka välja tõmmatakse,» rääkis Pajula.

Teeolud on tema sõnul rasked. Natuke aega tagasi peatus tema juures üks punane Mazda, milles sõitnud inimesed hädalisele oma abi pakkusid. Ning palju ei puudunud, et ka Mazda oleks omadega kraavis lõpetanud. Piisab vaid kõige väiksemast veast auto juhtimisel, et sõiduk kraavi sügava lume sisse libiseks.

Seekord läks kõik siiski õnnelikult. Kui Mazdas olijad küsisid, kas midagi on vaja, palus fotograaf naljatamisi endale õhtuks kohvi ja võileibu tuua. Selle peale ulatati talle tagaistmelt soe kebabi-võileib. Autos olijad ütlesid, et olid ise ka kolm päeva teel veetnud ning nüüd olid omadega juba kodu lähedale jõudnud.

Kella 16.15 ajal aitas seesama sahk, mis oli maanteel lumevangis olnud, ka Postimehe fotograafi auto kraavist välja. Sahajuht siunas eurokraave, mille küljed on liiga järsud. Nii ei õnnestunudki sahal autot kohe kraavist välja tõmmata, vaid ta vedas seda piki kraavi sadakond meetrit edasi, enne kui õnnestus auto teele sikutada.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles