Saunapäev paelus kodututest enam vaeseid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute saunapäevale kogunes rekordarv inimesi.
Kodutute saunapäevale kogunes rekordarv inimesi. Foto: kaader Reporter.ee videost

Oleviste koguduse korraldataval iga-aastasel kodutute saunapäeval andsid tänavu tooni hoopis vähekindlustatud inimesed, keda saunast enam huvitasid tasuta riided ja söök.

Raua tänava sauna kogunenud neljasaja inimese hulgas oli kodutuid vaid sadakond, vahendab Reporter.ee. Osalejate arv oli tänavu suurem kui ühelgi varasemal aastal.

«Kui varem oli saun mõeldud kodututele, kellele polnud kättesaadavad pesemisvõimalused ja riided, siis täna on pilt selline, et mitte koduta inimene ei domineeri, vaid pigem vähekindlustatud inimene, kes elab vaesuspiiril,» ütles MTÜ Oleviste Hoolekande liige Riina Vändre. «Tänu masule on tekkinud selliseid toimetulekuraskusi rohkem.»

Tasuta riiete saamine ja söök olid paljude kohaletulnute jaoks tähtsamad kui pesemisvõimalus, kuid juba aastaid üritusel osalenud Toomas ütles Reporterile, et palju on ka neid, kes ei saa endale odavaimatki saunapiletit lubada.

Saunapäeva korraldamises kaasa aitav soomlane Antti Pekka Mustonen ütles, et kui varem on abivajajate seas tooni andnud joodikud, siis nüüd on palju ka neid, kel alkoholiprobleeme pole. «Tavainimesi on tulnud juurde,» märkis Mustonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles