Juske: Savisaar peab rahaküsimise korral linnapea kohalt lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:KOALITSIOON, KESKERAKOND, SOTSIAALDEMOKRAADID :TALLINN, EESTI,04NOV09
Tallinna Volikogu saalis sõlmisid Tallinna koalitsioonilepingu Keskerakond (allkirjastas EDGAR SAVISAAR) ja SDE (allkirjastas JÜRI PIHL). Pildil  JAAK JUSKE
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:KOALITSIOON, KESKERAKOND, SOTSIAALDEMOKRAADID :TALLINN, EESTI,04NOV09 Tallinna Volikogu saalis sõlmisid Tallinna koalitsioonilepingu Keskerakond (allkirjastas EDGAR SAVISAAR) ja SDE (allkirjastas JÜRI PIHL). Pildil JAAK JUSKE pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Jaak Juske hinnangul ei saaks Edgar Savisaar Tallinna linnapeana jätkata, kui julgeolekuorganid tõendavad, et Savisaar on Venemaalt erakonna kampaaniaks raha küsinud.

«Avalikkus ootab meie julgeolekuorganitelt selget, ühemõttelist ja tõendatud vastust, kas Keskerakonna esimees on käinud Venemaal oma erakonna valimiskampaaniaks raha küsimas ja lubanud vastutasuks kaitsta Eestis Kremli huve,» sõnas Juske. «Jaatava vastuse korral ei kujuta ma ette Savisaare jätkamist Tallinna linnapeana.» 

Juske tõstis esile, et eelmise aasta kevadel kaebas Keskerakond teda maine kahjustamise eest kohtusse, sest ta oli pärast Elmar Sepale ja Ivo Parbusele ametliku korruptsioonikahtlustuse esitamist teatanud, et Keskerakond on saanud väidetavalt osa oma rahast Tallinnas kuritegelikul moel.

«Täna on peaminister süüdistanud kuulujuttudele viidates Keskerakonda sisuliselt riigireetmises,» nentis Juske. «Keskerakond aga Ansipit selle avalduse eest siiani kohtusse kaevanud ei ole. Vägisi tekib kahtlus, et Savisaar kardab jälle kohtus kaotajaks jääda, nagu aasta eest minuga vaieldes. »

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles