Mikser võimuliidust Tallinnas: kas lahkuvad Savisaar-Boroditš või sotsid

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE esimees Sven Mikser
SDE esimees Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Eile hilisõhtul kaitsepolitsei poolt avalikustatud info valguses peab sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus ümber hindama koostöö Tallinna koalitsioonis, teatas sotside juht Sven Mikser täna hommikul.

«Sisuliselt on valik selles, kas Tallinna linnavalitsusest lahkuvad Savisaar ja Boroditš või lahkuvad sotsiaaldemokraadid,» sõnas Mikser.

Täna kell 13 koguneb sotside erakorraline juhatuse koosolek, et arutada kaitsepolitseiameti avalikustatud teavet Keskerakonna juhtpoliitikute toetuse küsimise kohta Venemaalt, sellest tulenevat poliitilist olukorda ja koostöö võimalikkust Keskerakonnaga.

Mikser lisas hommikuses avalduses, et lisaks kinnitusele selle kohta, et Eesti sisepoliitikat üritatakse jätkuvalt mõjutada ka piiri tagant, tõestab skandaal taaskord ka seda, kuivõrd vajalik on parteide rahastamise senisest tõhusam kontroll ja erakondade valimiskuludele ülempiiri kehtestamine.

Kaitsepolitsei avalikustas teisipäeva hilisõhtul varem salajaseks kuulutatud dokumendi, millest selgub, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja Tallinna abilinnapeale Deniss Boroditšile, et Keskerakond saab parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust.

Raha edastamise ja legaliseerimise eest pidi teiste seas vastutama abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles