Paljude Tallinna bussijuhtide ametikoolituse tunnistused aeguvad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Liis Treimann

Uuel aastal lõpeb nii mõnegi Tallinna bussijuhi ametikoolituse tunnistuse kehtivus, nende uuendamine seisab bürokraatia taga.

Politsei sai möödunud kuul anonüümse vihje, milles väidetakse, et suur osa Tallinna Autobussikoondise (TAK) bussijuhte töötab aegunud ametikoolituse tunnistusega. Ameti- või täiendkoolituse peavad läbima kutselised juhid. TAK korraldab ametikoolitusi ise.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo möönis politseile saadetud vastuses, et tänavu 31. detsembril lõpeb tõepoolest 176 bussijuhil ehk umbes veerandil TAK-i juhtidest ametikoolituse tunnistuse kehtivus.

Probleem on tema sõnul selles, et TAK, kus tegeldakse ametikoolituse korraldamisega juba 2002. aastast, tegi mõne aasta eest majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku ametikoolituse programmi muutmiseks teatud teemade osas. Ettepanek oli tingitud mitmest seadusemuudatusest.

«Kuna hetkel oodatakse vastust, ei ole otstarbekas vana programmi järgi jätkata.
Loodetavasti annab ministeerium seisukoha detsembri-jaanuarikuu jooksul ning TAK saab koolitusega jätkata. Seega anonüümne väide, et suur osa bussijuhte töötab aegunud ametikoolituse tunnistustega, ei ole tõene,» selgitas Harjo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles