Linnateatri lavaauk jääb ka sel suvel kasutuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnateatri lavaaugus tänavu suvelavastust ei tule
Linnateatri lavaaugus tänavu suvelavastust ei tule Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnateatri lavaauk, mis jäi uue maja ehituse poolelijäämise tõttu mullu suvelavastuseta, jääb seda ilmselt ka veel tänavu.

Tallinna linnateatri direktor Raivo Põldmaa ei tea siiani, kas ja millal teatri uue maja ehitamiseks läheb. «Keegi ei ole kuskil öelnud «ei», keegi pole kuskil öelnud ka «jaa»,» ütles ta rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Kuna lavaauku hakati uue maja ehituse alustuseks juba ette valmistama, on hoov siiani väga segamini ning seetõttu lavaaugus ka sel suvel etendusi anda ei saa. «Me ei jõua seda korda teha. Selleks, et lavaaugus juuni alguses esietendusega välja tulla, peaks juba mais proove alustama, pealegi on meil seal veel remonttöid teha ja vahendeid pole ka piisavalt – nii et mulle tundub, et lavaauku me sel aastal taas ei kasuta,» selgitas Põldmaa. «Aga suvelavastus tuleb ja tuleb kuskil mujal.»

Rahalises mõttes oli 2010. aasta teatrite jaoks keeruline, tõdes Põldmaa. «2010. aasta oli rahalises mõttes väga kõrgelt kukkumine. See tõus, mis 2009. aastaks saavutatud, oli ju tasapisi tulnud, aga ärakukkumine oli väga järsk. See tekitas repertuaariteatritele, kes plaanivad elu pikalt ette, väga suuri võnkeid,» tõdes ta ning tänas publikut selle eest, et nad võtsid vaevaks linnateatrit külastada.

Linnateatri külastatavus oli Põldmaa sõnul ka mullu peaaegu 100 protsenti, nagu see on kümneid aastaid olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles