Kiirabibrigaad vajus koos patsiendiga liftišahti põhja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee 147.
Ehitajate tee 147. Foto: Toomas Huik

Eile kell 2.53 vajus Tallinnas Ehitajate tee 147 korterelamus kiirabibrigaad koos patsiendiga liftiga sõites teiselt korruselt liftišahti põhja.

Keegi õnneks vigastada ei saanud. Päästjad koos liftiavarii meeskonnaga vabastasid inimesed. «Päästjad kutsuti välja, sest lift oli vajunud 0-korrusele. Mis tagajärjel see avarii juhtus, seda me ei oska kommenteerida,» rääkis Postimees.ee’le Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja.

28. oktoobril 2010 on sellel liftil plaaniline tehniline kontroll tehtud ja mingit viga ei leitud, teatas OÜ Tehnokontrollikeskuse juhatuse liige Urmas Vain.

Korteriühistu Ehitajate tee 147 juhatuse esimees Elar Sokk nentis, et  varem ei ole tema andmetel liftiga õnnetusi juhtunud. Tegemist on 16-korruselise 1980ndatel ehitatud majaga.

Kõnealust lifti hooldab Formet-Lift, mille hooldustööde juhataja Olav Lillemäe sõnul vajus lift šahti püüdeseadmete varasema rakendumise tõttu.

«Püüdeseadmed on ehitatud selliselt, et üleval asub kiiruspiirik, mis kontrollib lifti kiirust. Kui lifti kiirus suureneb, siis püüdeseadmed peaksid tööle rakenduma. Paraku nad rakendusid varem.»

Ta tõdes, et liftis olijaid võis püüdeseadmete rakendumine ehmatada. «See on ehmatus. Rakendumine on kabiinis tuntav järsu seismajäämisega.»

Lillemäe lisas, et massipiirangut ei ületatud: liftil on koormusepiiraja peal ja see ei hakka sõitmagi, kui liiga palju inimesi on peal.

Ta selgitas, et lifti šahti vajumised ei olegi nii harvad. «Neid kutseid tuleb ikka – meil on 600 lifti hooldada ja selliseid asju tekib igas kuus. Enamik on sellised, kus noored hakkavad liftis hüppama ja kõigutama ja siis püüdeseadmed lähevad peale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles