Aas: Monica Rand oli meil kogu aeg reservis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Rand valib endale vormiriideid.
Monica Rand valib endale vormiriideid. Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul oli pistisekahtluse tõttu mupo juhi kohalt lahkunud Kaimo Järviku asemel ülikiirelt sellele kohale pandud endine Nõmme linnaosavanema asetäitja Monica Rand linnavalitsusel juba ammu reservis, et vajadusel talle mingi kõrgem ametikoht pakkuda.

«Ütlesin ka täna hommikul munitsipaalpolitsei ameti töötajatele uut juhti tutvustades, et linnavalitsus oli juba ammu seda meelt, et Monica Rand on väga tugev juht ning meil oli ammu see mõte, et Nõmme linnaosavanema asetäitja koht on talle väikseks jäänud ning ta võiks edasi liikuda,» ütles Aas.

Aas rõhutas eriti seda, et Rand on lõpetanud Paikuse politseikooli ja töötanud kolm aastat politseis ning peale selle saanud kõrghariduse Eesti Maaülikoolis keskkonnakaitse erialal. Kui need asjad kokku panna, siis oli Rand igati sobiv kandidaat mupo juhi kohale.

«Pealegi olime seisukohal, et mupo ei tohi jääda pikaks ajaks ilma juhita,» märkis abilinnapea. «Pidasime mõistlikuks ka seda, et uus juht tuleks väljastpoolt maja (mupot- toim). Seetõttu oligi otsus Ranna suhtes kiire ja üksmeelne.»

Aasa sõnul tuli ka talle täieliku üllatusena see, kui kapo Järviku pistise võtmisel kinni pidas.

Aas mainis, et kui mupos midagi ringi teha, siis esimese asjana tuleb seal kindlasti tõhustada sisekontrolli. Ameti uus juht peab aga esmalt saama natuke aega, et ringi vaadata ja olukorraga tutvuda. Kohe ei saa lammutama hakata.

«Kui keegi räägib mupo ärakaotamisest, siis see on puhas rumalus,» ütles aselinnapea. «Mupo teeb väärtegude menetlusi ja viib neid läbi praktiliselt sama palju kui politsei. Kui mupot poleks, kes siis nende asjadega tegeleks? Politseil on oma prioriteedid ning nende ressursid on ka piiratud.»

Rand ütles Postimees.ee`le, et kui Tallinna linnapea ja abilinnapea talle eile keskpäeva paiku mupo juhi kohta pakkusid, siis oli ta kohe nõus. Varem ei olnud ta üldse teadlik, et ta võiks sellise koha saada.

Rand mainis, et on kursis mupo erinevate osakondade tööga. Täna oli tal esimene kohtumine oma asetäitjatega. Kõige parem kontakt on tal olnud mupo Nõmme piirkondlike patrullidega, kuna ta töötas Nõmme linnaosavanema asetäitjana, kes vastutas kinnisvara ja heakorra eest. Esimese asjana tahab Rand lähemalt tutvuda ameti tegevusega. Kas midagi ka muuta tuleb, seda peab alles mõtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles