Mupot ootab ees järelaudit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Rand valib endale vormiriideid.
Monica Rand valib endale vormiriideid. Foto: Liis Treimann

Lähiajal peaks Tallinna munitsipaalpolitsei ametis algama järelaudit, et tuvastada, kas eelmise aasta suvel toimunud auditi käigus pandud ülesanded on täidetud.

Mupo sel nädalal tööd alustanud juht Monica Rand ütles tänasel pressikonverentsil, et enamus auditis äramärgitud ülesandeid on täidetud, kuid tõhustamist ootab kindlasti taksokontroll. See on ka ameti üks lähiaja põhilisi ettevõtmisi.

Rand mainis, et mõne ametis oldud päeva jooksul ei ole ta veel jõudnud kohtuda ameti kõigi osakonnajuhatajatega ning seetõttu ei oska ka öelda, kas on vaja teha kaadrimuudatusi.

Mupo juht kinnitas, et head tagasisidet on ametile laekunud ühissõidukite uue piletikontrolli kohta. Erariides kontrolörid paluvad piletita sõitjal esmalt endale pilet lunastada. Alles siis, kui inimene niisugusest ettepanekust loobub, hakatakse trahvi vormistama.

Edu on mupo Ranna sõnul saavutanud ka koolivalves. Selle programmiga on Tallinnas liitunud juba 57 kooli ning liitumas on veel viis. Nii õpetajate kui õpilaste poolne tagasiside on olnud hea. Eelmisel aastal algatati ligi 400 väärteomenetlust seoses kooli juures suitsetamisega ning umbes poolsada menetlust seoses alkoholi tarbimisega.

Praegusel ajal on Ranna väitel mupo oma üheks põhitegevuseks võtnud lume ja jääpurikatega võitlemise ning majaomanike ning -haldajatega tegelemise, et hoida ära raskeid õnnetusi.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles, et mupo jääb kindlasti alles, kuigi linnavolikogu opositsioonis olevad erakonnad tahavad kangesti ametit kõrvaldada. Kuna politsei ei suuda kõigi asjadega tegelda, eriti linna heakorraga, siis on mupo osa politseist puutumata jäävatel aladel tegutsemisel igal juhul vajalik. Samas teeb mupo politseiga üha tihedamalt koostööd.

Aas rõhutas, et esmane eesmärk on tõhustada mupos sisekontrolli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles