Koolidesse jõudis Tallinna õpik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Toomas Huik

Hirvepargis elasid 1930ndatel tõepoolest hirved, Lasnamäe suurimas paneelmajas on 288 korterit ning Tallinnas annab tööd kokku 25 000 ettevõtet - näiteks sellised faktid on kirjas äsja valminud Tallinna õpikus «Tallinna lugu».

Koolide gümnaasiumiosale mõeldud õpiku 24 peatükki käsitlevad kõiki linnaelu valdkondi - ajalugu, linna juhtimine, rahvastik, sotsiaalhoolekanne, pargid ja puhkealad, transport, majandus, haridus, kultuur ja sport, vahendab ajaleht Pealinn.

Kõik Tallinna gümnaasiumid on õpiku kätte saanud.

Kuristiku gümnaasiumi õppealajuhataja Siiri Aiaste pidas Tallinna õpiku väljaandmist heaks mõtteks. «Tihti ei erista kirikuid ega tunne linna sümboleid isegi kesklinnalapsed,» nentis ta. «Õpik aitab Tallinna linnas orienteeruda. Praegu teavad õpilased, kus asuvad kaubamaja ja Raekoja plats, kui aga öelda neile, et peagi on minek okupatsioonide muuseumisse, küsivad nad, et kus see asub.»

Aiaste sõnul saab õpikut sulandada ka teistesse ainetesse. «Õpikus on kõikide ainete õpetajatele midagi, mida annaks õpetatavaga seostada, olgu siis tegemist keele, majanduse või kunstiajaloo õpetajaga,» mainis ta.

Abilinnapea Yana Toom selgitas, et õpikut saab hakata kasutama uues põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses uue valikainena kirjas oleva koduloo õpetamiseks. «Õpikut luues tahtsime aidata kaasa oma kauni ja värvika ajalooga kodulinna tundmaõppimisele. Kuigi ainet saab seaduse järgi õpetama hakata järgmisest aastast, oleme me nüüd juba valmis.»

Õpikuga käivad kaasas ka õpetajaraamat ja töövihik. «Oluline osa töövihikust on giid vanalinna mitmekümne hoone ja tähtsama paiga juurde, vihik annab nende kohta ammendavat infot,» selgitas õpiku välja andnud kirjastuse Avita tegevjuht Marko Usler.

«Tavaliselt kulub õpiku valmimiseks aasta kuni kaks, meie tegime selle rekordiliselt kiiresti ehk kevadel hakkasime pihta ja augustis oli materjal koos,» rääkis Usler. «Lühikesele ajale vaatamata õnnestus meil leida korralik hulk soliidseid autoreid.»

Õpiku teemad on kirja pannud hulk oma ala eksperte. Kirjutajate hulgas on näiteks loomaaia direktor Mati Kaal, ajaloolane Küllo Arjakas, volikogu avalike suhete nõunik Ester Šank ja riigikogu liige Keit Pentus. Teksti on retsenseerinud riigikogulane Igor Gräzin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles