Savisaar jagab eakatele majaomanikele graniitsõelmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukkumine.
Kukkumine. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis täna kõigile linnaosavanematele ülesande taastada paari aasta tagune ettevõtmine jagada pensionäridest majaomanikele, koolidele, lasteaedadele ja korteriühistutele libeduse tõrjeks graniitsõelmeid.

«Kuna viimaste päevade ilmaolud on muutnud kõik linnatänavad väga libedaks ja ohtlikuks, tuleks kasutusele võtta kõikvõimalikud ressursid. Linnaosad peaksid taas eakatele majaomanikele jaotama graniitsõelmeid ning läbi tuleks töötada võimalus eraldada vajalikke vahendeid  ka korteriühistutele,» märkis linnapea.

Kõnniteede puhastamise ja libedusetõrje eest lasub vastutus teega piirneva maja või kinnistu omanikul.

Tallinnas tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 millimeetrise läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine kõnniteedel on keelatud.

«Küll aga võiks praegustes rasketes ilmaoludes kaaluda võimalust lubada taas ka liivaga libedusetõrjet teha. Kevadel liiva koristada on kindlasti lihtsam, kui jätta tänavad libedaks ning ohustada sellega nii jalakäijaid kui teisi liiklejaid», ütles Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles