Tallinna jurist: parkimistasu ei tõuse, vaid soodustus kaob

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne parkimine.
Mobiilne parkimine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinnas m-parkimise maksumuse arvestamine senise minutipõhise süsteemi asemel 15 minuti täpsusega ei ole hinnatõus, sest seni on parkijad saanud soodustust, ütles Tallinna linnavalitsuse transpordiameti jurist Talvo Rüütelmaa.

«Linnavalitsus pole midagi halba teinud, küll on aga parkijad võitnud siiani ja saanud soodustust,» rääkis Rüütelmaa ETV saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul on 15 minuti kaupa arvestamisel ka see mõte, et inimesed kasutaksid parkimiskohta minimaalselt - kui teatakse, et maksta tuleb ka järgmise veerandtunni eest, pargitakse võib-olla vähem, leidis jurist.

«Enne te saite soodustuse, praegusel hetkel te seda soodustust ei saa,» oli Rüütelmaa vastus küsimusele, miks peavad parkijad maksma teenuse eest, mida nad tegelikult ei tarbi.

Kui seni arvutati Tallinna linnas parkimistasu minutipõhiselt, siis alates alanud aastast arvestatakse aga parkimist 15 minuti täpsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles