Harjumaal on mitu bussi teelt välja sõitnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehooldus. Foto on illustratiivne.
Teehooldus. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektori Ago Kokseri sõnul on täna olukord päris hull, sest mitmed liinibussid on libedatel kõrvalteedel kraavi vajunud ning inimesed ootavad tulutult bussi.

«Meil ei jäägi praegu muud üle, kui sõitjate ees vabandada,» tõdes Kokser. «Kõrvalteed on aga tõesti väga libedad ning bussid lihtsalt vajuvad ära. Meile on täna juba paljud inimesed helistanud ja küsinud, miks bussi ei tule, aga bussid ei seisa lihtsalt enam teel.»

Kokser mainis, et riigimaanteed on hästi hooldatud ja seal ei ole probleeme. Kõrvalteedega tegelevad aga kohalikud omavalitsused. Ühistranspordikeskus saab neile ainult teada anda libedatest kohtadest ja on seda ka teinud, kuid paljud vallad on suure osa lumekoristusrahast ära kulutanud ning ei ole seega võimelised teid paremini hooldama.

«Ma saan ka neist aru, sest suure lumega on nad oma põhiraha ära kulutanud,» lisas ta.

Kokseri sõnul oli ka eile libe, aga täna on ärajäänud reise hoopis rohkem. Kraavivajunud bussi väljatõmbamine on keeruline ettevõtmine, selleks on vaja eritehnikat. Niisuguse asjaga peavad tegelema bussifirmad ise. Kogemused näitavad ka seda, et kraaviläinud buss tuleb remonti saata. Eriti praegustes tingimustes, kus sula ja külma vaheldumine on teeäärsed lumevallid muutnud kivikõvaks.

Remonti läinud busside tõttu jääb aga liiklus liinidel jälle hõredamaks. Peale selle läheb remont bussifirmadele päris kopsaka summa maksma. Seega on Kokseri sõnul probleem praegu päris tõsine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles