Tallinna tasulise parkimise korraldaja leidmine ebaõnnestus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuline parkimisala Tallinna kesklinnas.
Tasuline parkimisala Tallinna kesklinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinna tasulise parkimise alal järgmisel kolmel aastal parkimise korraldaja leidmiseks läbi viidud riigihankele ei laekunud ühtegi pakkumist.

«Ilmselt tuleb enampakkumise tingimused üle vaadata ja seejärel uus konkurss välja kuulutada,» ütles abilinapea Taavi Aas. «Arusaadavalt tuleb tekkinud olukorda arvestades praeguse operaatoriga lepingut pikendada.»

Aas tõdes, et enampakkumise ebaõnnestumine on kahetsusväärne ja üllatav, kuid kindlasti on võimalik olukorrast väljapääs leida.

Enampakkumiste tingimuste järgi kohustub tulevane parkimiskorraldaja kolme aasta jooksul koguma linnale vähemalt 10,5 miljonit eurot parkimistulu, parima pakkumise üheks kriteeriumiks on teenustasuks taotletav väikseim protsent parkimistulust.

Praegusega võrreldes näeb uus hange ette ka suuremad nõudmised parkimispiletite automaatide osas (vähemalt 45 ) ning parkimise eest tasumise tehniliste täiustuste abil mugavamaks muutmise.

Tallinna transpordiamet kuulutas aastateks 2011-2014 Tallinna parkimise operaatorteenuse tellimiseks välja rahvusvahelise avatud hankemenetluse.

Eelmise hanke võitnud firmaga Ühisteenused sõlmitud leping lõpeb 28. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles