Pevkur: Tallinna reisisaatjad on taas töötud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja trollibussis.
Reisisaatja trollibussis. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles raadio Kukule antud intervjuus, et Tallinna reisisaatjad on taas töötud ja arvel töötukassas.


Minister märkis, et töötukassa statistikast on näha, et Tallinna linna reisisaatjate projekt lõppes sellega, et pealinnas on aasta algusest vähemalt 200 uut registreeritud töötut. Pevkuri kinnitusel ei paista töötukassa statistikast kuidagi välja, et reisisaatjad oleks leidnud uue töö ja seetõttu nendega lepinguid ei pikendatud.

Tallinna tööbüroo kohta märkis minister, et väga keeruline on poliitilisi tõmblusi mõistlikult kommenteerida. Pevkuri sõnul on Eesti nii väike, et piisab ühest korralikust tööturu asutusest.

«Kui tööbüroo mõte saab olema nagu reisisaatjatega, et võtame inimesed tööle ja mõne aja pärast laseme lahti, siis see küll väga viljakas pole,» arvas minister ning lisas, et Tallinnal oleks mõistlik kasutada töötukassa teenuseid.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar aga väitis, et reisisaatja amet ja teised sotsiaalsed töökohad ei kao lähiajal kuskile. «Veebruari algul toimub järjekordne Tallinna tööbörs, kus läheb jälle käiku üle 200 sotsiaalse töökoha. See pidigi nii olema, et vanad lepingud lõppevad ja siis sõlmitakse uued lepingud. Tallinna linn suudab sotsiaalseid töökohti ülal pidada ja tahab seda ka edaspidi teha,» kuulutas Savisaar teisipäeval Tallinna tööbüroo avamisel.

Töötukassa juht Meelis Paavel arvas, et peamine on see, et sotsiaalsed töökohad ei muutuks näitemänguks ega poleks tööotsijale tupiktee. «Iga töökoht on täna tänuväärne, kui inimene saab sellest endale sissetuleku. Aga samas peab see olema sisulise vajadusega kaetud,» ütles Paavel eile Kanal2 uudistesaatele «Reporter».

Tallinna tööbüroo kohta arvas Paavel, et selle ümber on kära rohkem, kui asi väärt. «Ma ei ole varem tähele pannud, et kui linnavalitsus palkab kaks ametnikku tööle, siis linnapea isiklikult teeb sel teemal pressikonverentsi,» ütles töötukassa juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles