Lasnamäe kirik saab varsti kupli alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene kiriku ehitus käib Lasnamäel omasoodu, sõltumata sellest kas Edgar Savisaar saab Venemaalt raha või mitte.


«Kiriku ehitus ei ole ühegi skandaaliga kuidagi seotud,» rõhutas pühakoja püstitamisega tegeleva ettevõtte Linnaehitus juhatuse liige Vladimir Issakov.

«Meil on varsti oluline päev saabumas ja me pingutame kõvasti, et selleks valmis olla. 19. veebruaril paneme paika kiriku risti,» selgitas ta. Issakovi sõnul

Enam kui sada trepiastet viivad üles, sinna kus ligi 30 meetri kõrgusel lõikava tuule käes ja ligi kümnekraadises külmas betoonist valatud detaile kraana abil paika pannakse. Praegu on käsil torni seinte lõpetamine, paneelide ülemine serv on umbes 33 meetri kõrgusel. Sellest kõrgemale tuleb kuppel, mille kõrgeim osa on 38 meetri kõrgusel ning sinna otsa omakorda seitsme meetri kõrgune rist.

Praegu töötab ehitusel kahes vahetuses kokku umbes 30 meest ning kõik püüavad tempot hoida, et 19. veebruariks kõik risti paigaldamiseks valmis oleks.

See pole aga ehitajate sõnul lihtne. Üsna väikese võlvi valamiseks vajaliku raketise tegemine võtab mõnikord terve nädala, sest kumerused peavad täpselt paigas olema. Segu valatakse sinna aga heal juhul paar kuupmeetrit. Elamuehitusega ei anna seda võrrelda.

Ning veebruari teisel poolel toimuv risti paigaldamine ei tähenda kaugeltki pühakoja valmimist. Millal kirik päris valmis saab, ei tahtnud Issakov spekuleerida. Sisetööd ootavad veel tegemist ning tulevase altari kohal, tõstuki taga seisab praegu vaid lihtne puust rist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles