Alveelaeva Lembit veest väljatõstmine maksab 362 970 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Lembit Lennusadama kai ääres.
Allveelaev Lembit Lennusadama kai ääres. Foto: Toomas Huik

Meremuuseum valis riigihanke korras välja firma OÜ Fort Ehitus, mis tõstab praegu Lennusadama kai ääres vees seisva vana allveelaeva Lembit kuivale ning toimetab selle vesilennukite angaaridesse.

Meremuuseumi Lennusadama kuraator Tiit Einberg ütles Postimees.ee`le, et eelmisel suvel korraldatud esimene riigihange luhtus, sest pakutud hinnad olid kosmilised. Siis osales neli firmat. Seejärel korraldati uus, läbirääkimistega hange, kus kahe firma hulgast jäi sõelale madalama pakkumise teinud Fort Ehitus.

Einbergi sõnul on pakutud hinna sees nii Lembitu veest väljatõstmine, kere puhastamine kui vesilennukite angaaridesse toimetamine ja paika panemine. Tööd algavad märtsis, enne seda tehakse ettevalmistustöid. Kui laev on kaldal, hakatakse selle keret kohapeal puhastama. Angaaridesse viimise aeg sõltub sellest, kuidas edeneb rajatise renoveerimine. Kiiret ei ole, sest angaarid peavad lõplikult valmis saama juulis.

Allveelaev Lembit kaalub 570 tonni ning 59,4 meetrit pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles