Vabaduse väljaku vaateaknad langesid jälle vandaalide ohvriks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaateakna vasakpoolne klaas on terve, parempoolne on aga nii pragusid täis, et läbi selle pole midagi näha.
Vaateakna vasakpoolne klaas on terve, parempoolne on aga nii pragusid täis, et läbi selle pole midagi näha. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaduse väljaku ja Harju tänava nurgal olevad vaateaknad, millest saab vaadata tänavapinnast allapoole jäävaid iidseid linnamüüre, on jälle kannatada saanud ja vajavad väljavahetamist.


Seekord on ilmselt löökide tagajärjel pragudega kaetud suure kolmeosalise vaateakna üks klaas ning selle kõrval olev eraldi väiksem aken. Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles Postimees.ee’le, et uued klaasid on juba ära tellitud.

Kõnealuseid klaase on lõhutud ka varem. Ühest klaasist said seni tabamata pätid jagu 2009. aasta lõpus ning teisest eelmise aasta esimestel päevadel. Tookord öeldi kommunaalametist, et ühe suure klaasi asendamine läheb maksma ligi 100 000 krooni, sest tegemist on ligi 35 mm paksuse kuulikindla klaasiga.

Praegu viga saanud klaasid on üleni kaetud tihedate väikeste pragudega, nii et nendest pole võimalik läbi vaadata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles