Paadunud seinasodija läks viieks päevaks vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas tabati seinasodija.
Tallinnas tabati seinasodija. Foto: Reporter.ee

Harju maakohus saatis viieks päevaks arestimajja Öise Vahtkonna aktivisti, 20-aastase Aleksander Kotovi, kes tabati Lasnamäel seinu sodimas.

Noormees kirjutas Lasnamäel Katleri tänaval asuva kioski ja maja seintele musta värviga «Ei politseiriigile», vahendab Reporter.ee. Politseipatrull tabas värviste kinnastega Kotovi kohe pärast teo toimepanemist, samuti leiti tema seljakotist värvid.

Noormees viidi kohe kohtu ette, kus talle võõra vara rikkumise eest viiepäevane arest määrati.

Seinasodijat on ka varem karistatud avalikku ruumi provokatiivsete sõnumite sodimise pärast.2008. aastal jäi Kotov vahele Tallinnas Mustamäel, kus ta kirjutas oma endise kooli, vene õppekeelega 53. Keskkooli seinale eesti keeles sõnad “Kuradi tiblad”.

Ka tookord tabati värviste riietega Kotov kohe pärast süütegu kooli lähedalt. Kuu aega hiljem karistas kohus teda 600-kroonise trahviga ja mõistis välja tekitatud kahju 2500 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles